Daar sta je in je witte blouse en zwarte sloof. Het restaurant gaat open en alles staat klaar, daar heb je samen met je collega’s eerder die dag al voor gezorgd. De tafels die gereserveerd zijn staan vast. De eerste bezoekers gaan zitten. Jouw doel? Bezoekers aan het einde van de avond voldaan en blij de deur uit te laten gaan. Dat is werken in de horeca. Je bent vriendelijk, representatief en niet vies van hard werken.
Ben je niet vies van hard werken en vind jij het leuk om bezoekers een heerlijke dag te bezorgen, dan moet je echt op zoek naar horeca vacatures in Breda!
Welke banen in horeca zijn er?
In een restaurant zijn er verschillende rollen om een restaurant draaiende te houden. Zo kan je werken achter de bar, waar de drankjes worden klaar gemaakt. Als bediening zijnde is heel belangrijk voor het geven van service, neem je de bestellingen op, breng je de bestelling weg en ruim je tafels af. Vaak begin je bij de afwas en deze rol spreekt wel voor zich. Je staat samen met de koks in de keuken en wast alles af, uiteraard met een vaatwasser.
Fooi, dat is wat je wilt hebben!
Als bediening zijnde is het leukste van in de horeca werken is fooi krijgen van bezoekers. Zodra je dat krijgt, weet je dat de bezoeker blij was met de service en het eten. Bezoekers worden blij als je ziet dat ze een hond bij zich hebben en aanbied om een bakje water te geven. Even een doekje over de tafel halen waar net bezoekers zijn gaan zitten wordt ook altijd gewaardeerd. Wanneer jij net eventjes dat extra’s geeft zal je ook zien dat je wat extra’s krijgt. Zo kan je werken in de horeca zo leuk maken als je zelf wilt. Daarnaast gaat jouw uurloon ook nog eens is omhoog!
Er wordt wel eens gezegd dat horeca mensen de gezelligste mensen zijn en dat is ook echt zo! Je werkt altijd in een team en je komt de meest uiteenlopende mensen tegen. Na werk tijd wordt er vaak nog een drankje gedronken en praat je nog na.